Over Tessa

Tessa studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze behaalde haar artsendiploma in 2008. Naast het reguliere curriculum deed ze wetenschappelijk onderzoek in het Cardiovascular Research Institute Maastricht en ging ze tweemaal voor coschappen naar het buitenland. De eerste keer werkte ze vier maanden in de University of the Free State, Bloemfontein, Zuid-Afrika. Haar laatste jaar studeerde aan Monash University Melbourne en deed daar haar keuze coschappen sportgeneeskunde.

Na enkele jaren werkervaring op gedaan te hebben als basisarts, begon ze in 2011 aan de opleiding Sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht, welke ze in 2015 afrondde. Haar passie voor wielrennen ontstond in deze periode door deelname aan de Tour de France, 1 dag voor de profs uit, editie 2012. Sinds 2013 is ze onderdeel van een wedstrijd team en rijdt ze wedstrijden in Nederland en Belgie. Daarnaast was ze verbonden als teamarts aan een UCI World Tour Team (dames) van 2016-2021.

Sinds 2017 werkt ze in het Amphia ziekenhuis Breda als sport medisch specialist. Doel is om over een paar jaar in samenwerking met Erasmus MC de opleiding tot sportarts te kunnen aanbieden.

Aandachtsgebieden: inspanningsdiagnostiek / optimalisatie voeding in relatie tot sportprestatie / blessures & klachten duursport.