Een streepje op de bumper

Posted on

‘Zeg, Tessa, is dit jouw werk?’ Onze mechanieker toont mij een foto van de bumper van onze ploegleiderswagen waarop een verticale streep te zien is. ‘Zou kunnen’, mompel ik, denkend aan de etappe van de dag tevoren waarbij ik tussen de auto’s gereden had. Voor de tweede keer stond ik aan de start van de Boels Rental Ladies Tour 2015 waaraan twintig wielerploegen uit verschillende landen deelnemen, voornamelijk profs. Tijdens de tweede etappe had ik de aansluiting met het peloton verloren nadat het peloton op een lint getrokken werd. Op dat moment zat ik in de staart van het peloton en kon op die plek de hoge snelheid van 55 km/h niet bijhouden.

Zo was ik dus via jurywagen 1 naar de auto met de koersdokter uiteindelijk tussen de ploegleiderswagens beland. Aangezien ik geen technisch probleem had en ook niet betrokken was geweest bij een valpartij waardoor ik op achterstand was gekomen, mogen de ploegleiderswagens mij niet terugbrengen naar het peloton. Maar je mag wel van auto naar auto rijden om op die manier terug te komen in het peloton.

Achter de auto rijden is een vak apart, je moet namelijk zo dicht op de bumper rijden dat je in het zog van de auto zit, en tegelijk door de voorruit kijken of de auto ervoor remt, of er drempels aankomen of bochten. Het is voorstelbaar dat je soms even de bumper aanraakt met je voorwiel, met een streep op de bumper als resultaat. Een proeve van bekwaamheid, want dat betekent dat je dicht genoeg op de auto zat om uit de wind te zitten.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.