SMC SportMax

Posted on

De tranen van Simon Geschke na zijn zege in de zeventiende etappe van de Tour de France waren tranen van geluk, blijdschap en misschien wel opluchting. In het interview na zijn overwinning vertelde hij dat vijftien jaar naar dit moment had toegewerkt. Zijn droom was werkelijkheid geworden.

Na 5,5 jaar studeren en 4,5 jaar specialiseren kreeg ik recent bericht van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten dat ik ben bijgeschreven in het register met als specialisme sportgeneeskunde. Na al die jaren naar dit moment toewerken is het gelukt! Ook mijn droom is werkelijkheid geworden.

Als je een droom verwezenlijkt, valt er iets van je af. Opluchting, blijdschap, geluk, verwondering..allemaal emoties die een rol spelen, en ook: wat nu? Want als je je doel bereikt hebt, ga je weer een nieuw doel bedenken. Althans, zo doe ik dat. De stip op de horizon is mijn eigen sportgeneeskunde kliniek. Daar werk ik op lange termijn naar toe. Specialiseren tot sportarts was de noodzakelijke stap onderweg. Komende tijd ga ik mijn ervaring als sportarts uitbreiden bij SMC SportMax. Vanuit de regio Eindhoven bieden we sportkeuringen en inspanningstesten, blessure consulten en fietspositiemetingen. Daarnaast is er een goede samenwerking met de cardiologen, longartsen, orthopeden en vaatchirurgen van het Maxima Medisch Centrum voor specialisme-overstijgende vraagstukken van sporters.

Ondertussen blijf ik mijn sportarts carrière combineren met wielrennen op wedstrijdniveau. Met enkele mooie resultaten in UCI 1.1 en 1.2 koersen heb ik dit seizoen laten zien dat ik het niveau aankan. Komende wedstrijden en komend seizoen zal ik me verder ontwikkelen als renster. Net als bij Simon Geschke gaat het hierbij niet om specifieke resultaten maar ben ik op zoek naar de grenzen van mijn kunnen. Doelen bereiken en naar nieuwe doelen toewerken hoort hierbij. Komende wedstrijden en seizoen zal ik werken aan mijn positionering in het peloton, dan komen de resultaten vanzelf.

Referenties
Simon Geschke – Team Giant-Alpecin

SMC SportMax

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.