NCK Ploegentijdrit

Posted on

Een memorabele dag, zaterdag 28 september 2013: voor de eerste keer in het bestaan van Avanti stonden er elite dames van deze club aan de start van het Nationale Club Kampioenschap Ploegentijdrijden.
Eind juli begonnen met de eerste training, want hoewel we al een seizoen samen gekoerst hadden stond ons nu een uitdaging van heel andere aard te wachten. Ploegentijdrijden gaat over samenwerken, samen de allerbest mogelijke tijd neerzetten, doordat elke renster zich volledig leeg rijdt ten behoeve van de teamprestatie. We moesten elkaar blind kunnen vertrouwen, zodat we zelfs als het heel zwaar is, precies wisten wat we van elkaar konden verwachten.

Onder leiding van Michel van Duin, Hans Blom en niet in de laatste plaats Dave Helmink, hebben we vele zaterdagen samen getraind. Elke training werd op video vastgelegd zodat analyse achteraf nog leerpunten opleverde. We leerden starten, draaien, bochten nemen, versnellen en finishen in formatie èn de communicatie hieromtrent.

Nadat enkele damesteams ons al voor waren gegaan mochten wij om 11h35 starten. Blauwe lucht, volle zon en windkracht drie: komende 50 minuten was Lauwersoogmerengebied van ons. Na een gezwinde start met wind in de rug kwamen we al gauw op de dijk aan; een lang recht stuk wind tegen. Snelheid boven 40kmh behouden werd een onmogelijke opgave. We kozen ervoor om de vier rensters bij elkaar te houden. Dat lukte en we werden beloond met een bochtig stuk zijwind, het tempo ging weer omhoog! Op de dijk hadden we al een eerste ploeg ingehaald en in het volgende stuk volgden er meerdere.

Kopbeurten wisselden elkaar af, de ene keer wat sneller dan de andere keer, en als een geoliede machine gingen wij verder richting finish.
Na vijfentwintig kilometer waren we nog steeds met vier. Tijd om de het laatste restje energie in te zetten. Tenslotte telt de tijd van de snelste drie. Het tempo bouwde zich op, kopbeurten wisselden elkaar in snel tempo af. Hoe we ook aan elkaar trokken, niemand liet los. En zo kwam het dat we apetrots en volledig leeggereden met vier tegelijk finishten. Een mooie afsluiter van een fantastisch seizoen.

Gepubliceerd op www.wvavanti.nl

20131003-131622.jpg

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.