Oost-West Tour 2014

Posted on

Een van de leuke dingen van de opleiding tot sportarts is het feit dat als we sportmedische casuïstiek behandelen in relatie tot een bepaalde sport, dan gaan we deze sport ook beoefenen. Zodoende kwam ik in Curacao terecht met mijn collega’s en beleefde ik de wereld afgelopen week vooral onder water.
Ondertussen ging in België het wielerseizoen van start met de Omloop van het Nieuwsblad op 1 maart jongstleden. Terwijl mijn ploeggenoten lekker meekoersen in le Samyn en vandaag in de Omloop van het Hageland, heb ik mijn beentempo onder water op peil gehouden. En dan ook nog een rustig beentempo want onder water moeten we zuinig zijn met zuurstof. Nadat ik mij sinds vrijdag officieel ‘Open Water Diver’ mag noemen, heb ik voorlopig mijn wetsuit weer even in de wilgen gehangen want ook voor mij is het koers !
Vandaag mocht ik van start in de Oost-West Tour 2014 als gastrenster van Dasia Curacao. In deze tour worden de eerste 30 kilometers met mountainbikers samen verreden onder politiebegeleiding. Daarna gaat de race van start met een beklimming om uiteindelijk in het meest westelijke deel van Curacao te eindigen. De nationaal kampioene van Curacao bleek ook in onze ploeg te zitten, met haar probeerde ik steeds te ontsnappen. ‘Kijk die apies weer gaan’ was het commentaar dan. Met de finish in zicht lieten de heren van Dasia Curacao ons eindelijk gaan en zo kwamen ‘de apies’ als eerst over de streep. Daarna hebben we nog zo’n 60 kilometer doorgetrapt, terug richting de start als duurtraining. En zo hadden we uiteindelijk 120 kilometer op de teller staan. Mannen van Dasia Curacao bedankt! Het was een top dag!

20140309-164858.jpg

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.